TYRESTA NATIONALPARK

I höstas påbörjades ett pilotprojekt tillsammans med Tyresta Nationalpark där man ville utforska hållbara lösningar för parkunderhåll och besöksservice. Det var Jonas Ekstrand, VD på Tyresta Nationalpark, som initierade projektet som syftar till att hittat ett miljövänligt förhållningssätt till rutinuppgifter i parken. 

Det visade sig snabbt att UBCO 2×2 var extremt effektiva och ovärdeliga när det kommer till den dagliga verksamheten. Med en max lastvikt på 150 kg, är det inga problem att på ett enkelt och effektivt sätt få med sig de verktyg och maskiner som är nödvändiga för underhållet av parken. Från mindre föremål till större utrustning så som motorsågar, krattor, spadar och yxor – Allt transporteras med lätthet på en UBCO 2×2. 

Detta är så klart otroligt fördelaktigt vid spårunderhåll, patrullering av parkens omfattande område och den stödjande verksamheten på parkens gård. 

Jonas har också sett en utvecklande dynamik mellan parkvakter och parkens besökare. Närvaron av parkvakterna på UBCO 2×2 har skapat en mer lättillgänglig och integrerad bild, vilket har förenklat kommunikationen mellan parkens personal och dess besökare. Genom att använda små och tysta fordon kan personalen utföra sina dagliga aktiviteter med minimala störningar för besökarna. 

Projektet är ett steg framåt i innovativ miljövård och bygger på en rad andra bevarandeprojekt som UBCO har varit och är involverade i i Nya Zeeland, Australien och USA. Det visar på en stor potential för att harmonisera modern teknik med naturvård och ger en bättre upplevelse för både naturvårdspersonal, livsmiljöer och besökare i skyddade områden.

Se mer om projektet med Tyresta Nationalpark HÄR

TYRESTA NATIONALPARKS UBCOs

2 st UBCO 2×2 Adventure Special Edition

Cargo Deck – Front

Cargo Deck – Rear

Emrik Jansson & Abbe

Emrik beskriver sig själv som en matlagande, hojälskande och skidtokig hundpappa som livnär sig på att fotografera. Vi som kallar Emrik för vår vän, håller med.

När Emrik inte brassar käk i köket i Åre eller hänger på fjället så tar han fantastiska foton, ständigt i sällskap med aussien Abbe. 

Vi är superglada att Emrik nu har blivit Sveriges första ambassadör för UBCO och vi ser fram emot att hänga med på hans och Abbes framtida äventyr på den nya UBCOn. 

Emriks UBCO

UBCO 2×2 Adventure Special Edition

Cargo Deck – Front

Cargo Deck – Rear